Tijdens zijn optreden in Dublin dreef Bruce Spingsteen vanaf het begon de spot met zijn voortijdig beëindigde optreden in Hyde Park in Londen op 15 juli jongstleden.

Zo begon hij met het aanzetten van een nepgenerator met de woorden: “Before we were so rudely interrupted…’ . Daarna speelde hij het laatste stukje van Twist and Shout, het nummer dat werd afgebroken door de Londense autoriteiten doordat hij te lang doorspeelde en dus de tijdslimiet overschreed.

Onmiddellijk daarna speelde hij I fought the law (and the law won) van the Clash. Later hield hij nog een bord omhoog met de tekst: ‘ Only the boss says when to pull the plug.’ En tegen het einde van zijn set kwam ere en als Engelse agent verklede man het podium op om Springsteen te arresteren.

Grappig genoeg kreeg Spingsteen in Dublin in 2009 een boete van zo’n 50.000 euro wegens het overschrijden van de tijdslimiet.

Ook daarover maakte hij nog enkele opmerkingen voordat hij zijn drieënhalf uur durende optreden op tijd afsloot.

Intussen wordt het staartje van dat Londense optreden almaar langer.

De verklaring van concertorganisator Live Nation dat ze de stroom hadden uitgeschakeld ‘ in het belang van de gezondheid en veiligheid van het publiek’ wordt tegengesproken door de tweede man van de Engelse Health and Safety Executive.

Kevin Myers was zelf ook bij het concert en hij zette dit bericht op de website van de HSE:‘As a longstanding Bruce Springsteen fan and one of the crowd at Hard Rock Calling, I was doubly disappointed to hear Live Nation give ‘health and safety’ as the reason for cutting short Saturday’s gig.

The fans deserve the truth: there are no health and safety issues involved here. While public events may have licensing conditions dictating when they should end, this is not health and safety and it is disingenuous of Live Nation to say so.

It’s ironic that this excuse has been used in relation to Bruce Springsteen, who certainly knows what real health and safety is all about – look at the words of ‘Factory’ from Darkness on the Edge of Town referring to the toll that factory work can take on the health of blue collar workers.

People will now only be able to speculate what the final number should have been. Given that he’d already played Wrecking Ball and that Paul McCartney was on stage, how about Don’t let me down?’

http://www.hse.gov.uk/press/record/2012/springsteen160712.htm

Live Nation’s Chief Operating Officer in Europa verdedigde de beslissing dan weer door te verklaren dat toestemming om concerten in Hyde Park te mogen blijven organiseren afhangt van het opvolgen van zeer strenge geluidsbepalingen, verkeersplannen en eindtijden,. Ook wees Paul Latham erop dat er misschien niet zo veel mensen wonen in Park Lane en Mayfair, maar dat die wel grote invloed hebben op het stadsbestuur en het parlement.