Op zijn mist houden ze bij Rolling Stone van Steely Dan, want ter gelegenheid van de lange zomertournee die de band door de VS maakt, wilde het blad best met Donald Fagen en Walter Becker praten over ditjes en datjes, al haalde het gesprek het blad niet. Misschien werd de conversatie met Fagen ook wat meer ontspannen doordat hij en en Becker achter elkaar werden geïnterviewd in plaats van tegelijk, terwijl Becker nauwelijks op een samenhangend antwoord te betrappen is.

Toch lezen wij hier en daar nog nieuws, zoals het feit dat Michael McDonald ooit niet de leadzanger werd, doordat Fagen’s plan een veto kreeg.

Het bijzondere zit hem erin, dat Fagen dat veto blijkbaar accepteerde. Dan moet het wel van Becker gekomen zijn want toen McDonald meezong, was Steely Dan al nawelijks meer een groep.

Niet zo verrassend is dat de twee hun hits Reelin’ in the years en Rikki don’t lose that number muzikaal saai vinden.

Fagen laat zich verder kenmerkend openhartig uit over de optredens van Bob Dylan en diens recente songs, zijn minachting voor een gedeelte van zijn live-publiek en de noodaak om te toeren vanwege de terugval in royalties:www.rollingstone.com/music/news/steely-dan-on-making-new-music-weve-been-talking-20130718