Na zijn eerbetoon aan Victor Jara tijdens zijn recente concert in Santiago, Chili, heeft Bruce Springsteen nu ook tijdens zijn Argentijnse concert in Buenos Aires eer bewezen aan de democratie daar.

Dat ging dan wel indirect, want aan het eind van het drie uur en twintig minuten durende met zijn E Street Band was Springsteen naar eigen zeggen te moe om de song op dat moment te zingen zonder die te om zeep te helpen. Daarom riep hij de bezoekers ertoe op, op zijn website te kijken.

Daar zette hij inderdaad een in het Spaans gezongen versie van Sólo le pido a Dios (I only ask of God) op, een song die hij naar eigen zeggen had geleerd van Mercedes Sosa.

Dat nummer werd een onofficieel volkslied in Argentinië in de tijd kort na het militaire bewind van 1976 tot 1983.

In zijn introductie had Springsteen het in het Spaans over zijn bezoek aan Argentinië in 1988, toen hij toerde met de Human rights now!-tournee van Amnesty International. Dat deed hij in Santiago ook.

Hij zei dat hij nog steeds levendige herinneringen heeft aan die tijd: Argentinië maakte toen een moeilijke tijd door en vocht voor haar toekomst. Ook zei Springsteen dat het land toen een heel levendige, veelbelovende indruk maakte. Daarom was het een inspiratie voor hem het land nu opnieuw te bezoeken. Daarna droeg hij Sólo le pido a Dios op aan het volk van Argentinië:www.youtube.com/watch?v=BCKqcScxqnw