Bruce Springsteen’s nieuwe album High hopes wordt voor de releasedatum van 14 jauari al uitgebreid onder de aandacht gebracht.

Dat gebeurt in de vorm van een stream en dat is op zich niet ongewoon, maar deze keer loopt die niet via Springsteen’s eigen website, maar via die van network CBS.

Daar gaat de plaat in première op 5 januari en is daar dan te horen tot en met 13 januari, maar al twee dagen eerder kunnen fans fragmenten horen van drie songs. Die zullen namelijk worden gebruikt in de aflevering van The good wife die op 5 januari door CBS wordt uitgezonden: de titelsong, Hunter of invisible game en The ghost of Tom Joad zullen minstens gedeeltelijk te horen zijn.

Enkele weken geleden kregen de producers van The good wife al de gelegenheid het hele album te beluisteren en te zoeken naar een songs die paste bij de al opgenomen afleveringen. Aanvankelijk wilden ze maar een song gebruiken, maar konden blijkbaar niet kiezen. Zo kwamen ze uit op drie.

Hoewel er nog geen eerdere voorbeelden zijn van een heel album dat via de website van een tv-maatschappij werd gestreamd, is de exclusiviteit ervan toch al een beetje weg, doordat alle songs van Springsteen’s nieuwe plaat vermoedelijk per ongeluk al via Amazon te koop waren op zaterdag 28 december.