Hotel California ‘s werelds grootste plaat

Dat Hotel California van Eagles een grote plaat is in de popmuziek, moge duidelijk zijn. De plaat is tenslotte zestien keer platina geworden….

Nu wordt hij ook letterlijk groot, want het Amerikaanse marketing- en promotiebedrijf Pop2Life heeft naar eigen zeggen met een kopie van Hotel California de grootste plaat van de wereld laten maken.

Die moet de heropening luister bijzetten van concerthal The Forum in Los Angeles met een serie van zes concerten van Eagles inderdaad. Zij spelen in de opgeknapte zaal op 15, 17, 18, 22, 24 en 25 januari.

De plaat heeft een doorsnede van ongeveer 125 meter en draait rond met een snelheid van ongeveer zeventig toeren per minuut in een groot ijzeren geraamte.

Eagles speelden al eerder in The Forum. Opnamen ervan kwamen terecht op Eagles live uit 1980. Daarna ging het bergafwaarts met de zaal, die ooit de Los Angeles Lakers huisvestte.

The Forum stond op de nominatie gesloopt te worden en plaats te maken voor woningen, maar de Madison Square Garden Company kocht het en knapte het op voor honderd miljoen dollar.

In de 18.000 stoelen tellende zaal staan ook al optredens geboekt van onder anderen Justin Timberlake, Paul Simon en Sting.