Naar nu blijkt, verstoppen enkele Zweedse wetenschappers al bijna twee decennia citaten uit teksten van Bob Dylan in hun artikelen.

Uiteraard wint degene die de meeste citaten gebruikt, al haasten ze zich te zeggen dat het daarbij niet gaat om artikelen over eigen wetenschappelijk onderzoek, maar om beoordelingen van artikelen van anderen, voorwoorden bij boeken enz.

Het eerste artikel was bijna twintig jaar geleden Nitric oxide and inflammation: The answer is blowing in the wind en ging over het laten van winden en de gevolgen daarvan. Een andere keer verweefden zij ‘the times, they are a-changing’ in een artikel.

Auteurs John Jundberg en Eddie Weitzberg, professoren aan het Karolinska Institutet in Stockholm werden door een bibliothecaris geattendeerd op twee professoren geneeskunde aan dezelfde universiteit, die Blood on the tracks: A simple twist of fate schreven.

Een vijfde wetenschapper schreef Tangled up in blue: Molecular cardiology in the postmolecular era.

De wedstrijd staat open voor iedereen en de winnaar wordt bepaald als de professoren met pensioen gaan. De prijs is een lunch in een lokaal restaurant….http://www.thelocal.se/20140926/scientists-sneak-dylan-lyrics-into-medical-journals