In juni was er het nieuws dat vier fans van de Foo Fighters geld inzamelden van een crowdfunding-campagne voor een optreden van hun favoriete band in Richmond, Virginia, hun woonplaats.

Het bedrag van 70.000 dollar (52.000 euro) kwam er en de band zegde toe te komen optreden.

Inmiddels hebben fans voor een optreden van dezelfde band in Cornwall in twee dagen een bedrag van 150.000 pond (ruim 191.000 euro) bijeengebracht, dus dat concert al er vermoedelijk ook wel komen.

Wat Crag Mandell echter wil met zijn campagne duizend dollar (een kleine 1300 euro in te zamelen ten einde Nickelback niet in Londen te laten optreden, is ons niet duidelijk, te meer doordat de groep ook geen optreden in de Engelse hoofdstad heeft gepland.

De naam van zijn streven is overduidelijk (Don’t let Nickel Back), maar behalve dat hij voor iedereen die geld stort een e-mail zal sturen naar het management van de groep, blijkt niet waaraan hij het ingezamelde geld wil besteden.

Op de website rept hij over een goed doel of therapie voor degenen die zijn ‘aangetast’ door de band.

Dat doel is blijkbaar niemand duidelijk, want tot nu toe heeft Mandell slechts 71 dollar (57 euro) ontvangen van vijftien mensen…https://dontletnickelback.tilt.com/don-t-let-nickel-back