In de publiciteit rond zijn jongste film Mordecai heeft Johnny Depp in Berlijn opvallende uitspraken gedaan over acteurs die een band beginnen.

Hij zei namelijk dat het hem misselijk maakte als acteurs denken dat zij muzikanten zijn.

Dat is opvallend, want door de jaren heen dook Depp op in muziekstudio’s of op podia bij uiteenlopende artiesten als Oasis, Aerosmith en Marilyn Manson en recent speelde hij nog mee op de onafgemaakte songs van Bob Dylan, die door een keur aan sterren werden afgemaakt op The new basement tapes.

Hij maakte echter verschil tussen zijn eigen muzikale hobbyisme en wat sommige van zijn collega’s als Kevin Costner, Russell Crowe en Jared Leto doen. Hij vond dat hij geluk had te kunnen meespelen met vrienden, maar zei dat er nooit zoiets zou bestaan als The Johhny Depp Band. Dan zou hij ook profiteren van zijn naam als acteur, terwijl de mensen die naar zijn muziek zouden luisteren, dat alleen vanwege de muziek zouden moeten doen….http://www.smh.com.au/entertainment/movies/mortdecai-star-johnny-depp-says-actors-making-music-off-the-back-of-movies-is-sickening-20150120-12tsku.html