David Crosby twittert al een hele tijd vrijwel dagelijks zo fanatiek, dat we ons afvragen of hij wel tijd overhoudt voor dat nieuwe album waaraan hij zou werken.

Vanaf nu zal dat misschien minder worden, want hij is met Stills en Nash op tournee door Azië, maar voorafgaand daaraan deed hij nog even zijn best.

In zijn serie tweets aan zijn 35.000 volgers laat hij weten dat hij Kanye West ‘een idioot’ vindt en ‘een poseur’ en ‘helemaal geen talent’. De grootste idioot in de muziekindustrie is echter Beach Boy Mike Love. Brian Wilson vindt hij echter dan weer ‘onschuldig, briljant en inspirerend’.

Ook liet hij weten dat hij had opgehangen toen Joni Mitchell hem belde en dat hij zijn excuses heeft aangeboden aan Neil Young voor het feit dat hij diens nieuwe vriendin Daryl Hannah een ‘purely poisonous predator’ had genoemd.

Hij houdt veel de muziek van Bonnie Raitt, Little Feat, Jimmy Page, Stevie Wonder, David Lindley en Cass Elliot en ook wel van Eric clapton’s zang, Steely Dan live, Mumford & Sons, Fairport Convention, de oude Pink Floyd, Jaco Pastorius en Jason Isbell.

Hij houdt daarentegen niet van punk, Phish én Jim Morrison, over wie hij in 1998 toch het mooie Morrison zong op het eerste titelloze album van CPR.

Of dat allemaal nog niet verrassend genoeg is, bekende hij ook nog even dat hij Herman Hesse’s hippie-epos Steppenwolf nooit heeft gelezen….