www.billprice.info

Idealist.

Grafisch vormgever Bill Price wisselt cd’s met zijn groep The Brains Behind Pa sinds 2002 af met solowerk.

In dertien songs op zijn tweede full-length soloplaat speelt de zanger/gitarist akoestischer dan op zijn vorige, The Circus And The Gallows en Bones And Apples,  en die groepsplaten. Toch spelen ook hier BBP-toetsenist Gary Bole en BBP-bassist Jeff Stone dienend mee. Price’s zang en gitaar bepalen echter het geluid, samen met de semi-akoestisch solerende gitarist Paul Holdman.

Tegen een vaak swingende, folky achtergrond bewijst Price weer dat hij als verhalenverteller allerlei thema’s persoonlijk maakt: politiek, relaties, (toekomst)dromen, de Amerikaanse geschiedenis én binnenstad. Daarbij gebruikt hij symbolen en metaforen die zich niet altijd direct laten duiden, maar in het boekje van deze mooi uitgegeven cd licht hij elke song toe. Hij verbindt ze bovendien thematisch, ook doordat opener Hear Me Out en sluitstuk Last Word er een echte songcyclus van maken.

***

Gepubliceerd op www.popmagazineheaven.nl bij Heaven no. 65, maart-april 2010/n0. 2