Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

De Rode Draad van Kippenvel 521 van 14 november: de merel

november 14th, 2017 at 15:29

Nee, dit is geen radioaflevering van het weer tot leven gewekte Monty Python’s Flying Circus, zoals Graham Chapman, John Cleese, Terry Jones, Michael Palin, Eric Idle en Terry Gilliam zich oorspronkelijk noemden, al lijkt de aankondiging er misschien enigszins op.

Elk excuus is echter goed genoeg voor een verzameling songs met een onderling verband en hier is dat ondanks het onderwerp sterk, want de Beatles, Gretchen Peters en Rob Jungklas noemden alle drie een nummer naar deze uitbundig zingende vogel, terwijl Crosby, Stills & Nash zo onder de indruk waren van Paul mcCartney’s compositie dat ze die in hun glorietijd al graag coverden.

Daarmee creëerden we een sterk rijtje, hoewel de eer daarvoor uiteraard naar de artiesten gaat en niet naar ons. De rest van deze aflevering mag er overigens traditiegetrouw ook wezen…..

Tot vanavond, tot Kippenvel!

Comments zijn gesloten.