De Eagles hebben hun aangespannen proces tegen de eigenaren van het in Mexico gelegen Hotel California gestaakt.

Tegelijkertijd heeft de exploitant van het hotel, Hotel California Baja LLC, hun aanvraag voor een merkenregistratie in de VS laten vallen.

Deze acties zijn blijkbaar het resultaat van een akkoord dat de twee partijen hebben bereikt. Ook weigerden beide partijen een toelichting aan de pers te geven.

Daarmee komt een eind aan een rechtszaak met een hoog onwaarschijnlijkheidsgehalte: de gasten van het hotel zouden denken dat de Eagles  het gebruik van de hotelnaam goedkeurden, doordat er songs van de band werden gedraaid. Ook zouden er t-shirt, koelkastmagneten en posters worden verkocht met ‘Hotel California’ erop.

De hoteleigenaren stelden dan oorspronkelijk weer, dat ze geen wetten overtreden hadden en dat de kans op verwarring klein was. Het hotel heette tenslotte al zo vanaf de opening in 1950, al veranderden eigenaren die naam wel na een aantal jaren. Sinds 2001 was Hotel California weer als naam in gebruik.

De weduwe van Glenn Frey heeft het ziekenhuis waar Glenn Frey overleed, Mount Sinai Hospital, en de behandelende gastro-enteroloog dan juist wel weer aangeklaagd, namelijk voor dood door schuld.

In de aanklacht is sprake van nalatigheid en een foutieve diagnose én behandeling.

Cindy Frey eist na een onbekende schadevergoeding voor Frey’s pijn en lijden, maar ook voor dood door schuld en voor het verliezen van haar echtgenoot.

Gastro-enteroloog Itzkowitz zou tijdens Frey’s opname van 19 oktober tot de Eagles-gitarist niet adequaat hebben behandeld voor zijn acute darmontsteking en verder ook zijn ademhalingsproblemen niet hebben onderkend.

Frey stierf in januari 2016 ten gevolge van de complicaties die optraden bij zijn reumatische artritis, de acute darmontsteking en een longontsteking.