Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Marcia Ball’s ‘Shine bright’ uit op 20 april

april 16th, 2018 at 10:00

Vier jaar na ‘The tattooed lady and the alligator man’ verschijnt  op 20 april het nieuwe album van de Texaanse zangeres-pianiste Marcia Ball.

Ball is inmiddels al inmiddels een gevestigde naam als swingende pianiste in een stijl die het midden houdt tussen boogie-woogie en rhythm ‘n’ blues met een flinke scheut New Orleans, maar ze gaat ook een goede ballad niet uit de weg.

Haar ‘Shine bright’ bevat twaalf songs. Negen daarvan schreef ze zelf, maar ze werden alle geproduceerd door Steve Berlin, de blazer van Los Lobos.

Volgens Ball is het een belachelijk hoopvol en vrolijk album, waarbij ze ook de politieke teksten zingt op muziek waarop je kunt dansen.

De dansbaarheid is in ieder geval dik in orde op ‘I got to find’ en ‘Life of the party’, waarin Berlin’s invloed goed te horen is.

Daarin zingt en speelt de ‘Texas State Musician Of The Year’ namelijk op een even herkenbare als energieke manier, als zijn de Mexicaanse, ongetwijfeld door Berlin gesuggerrerde invloeden voor haar nieuw.

Die twee songs zijn al te horen via de jukebox player van Alligator, al jaren haar label:

https://www.alligator.com/jukebox

 

Ook staat Ball centraal in NPR’s Weekend Edition Saturday van 21 april, een programma dat we daarna vast wel kunnen streamen.

Comments zijn gesloten.