Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Hans Theessink voor jaarlijkse visite naar Nederland

april 16th, 2018 at 10:51

Vanaf maandag 23 april treedt bluesman Hans Theesink weer een aantal keren in Nederland op.

Dat is zijn jaarlijkse bezoek eind april, dat dit jaar ook in het teken staat  van het feit dat Theessink benoemd is tot lid van de Dutch Blues Hall of Fame. Dat heeft de Dutch Blues Foundation besloten en in zijn nieuwsbrief schrijf de bluesgigant Theessink dat het dat ‘geweldig nieuws’ vindt.

Misschien heeft dat te maken met het gebrek aan erkenning waarvan hij juist in zijn geboorteland last heeft, want hij is al decennia lang internationaal een gevestigde naam, die opnam en optrad met groten als Bobby Evans en Ry Cooder.

Daarmee schaart hij zich namelijk in het gezelschap van voorgangers als Harry ‘Cuby’ Muskee, Oscar Benton, Rob Hoeke, Barrelhouse, Martin van Olderen, Livin’ Blues, Flavium, Eelco Gelling, Jaap Hindriks en Michael de Jong.

Nu willen wij niets naar zeggen over deze in Nederland zeker ook grote namen, maar dat Theessink nu pas tot dit gezelschap wordt toegelaten, is toch eigenlijk op zijn minst uitermate verwonderlijk.

Hoe het ook zij : dat lidmaatschap wordt op 26 april officieel een feit, als Theessink optreedt in Theatercafé de Buren in Boekelo, dat dan weer in Enschede zit.

Dat geeft extra glans aan die uitverkiezing, want Enschede is Theessink, geboortestad, waar hij als tiener zijn eerste blues-lp’s kocht bij de lokale vestiging van V&D……

maandag 23 april Meneer Frrits, Eindhoven, 21 :00 uur

dinsdag 24 april, Folk in de Wâlden, Oentsjerk, 20:30 uur

donderdag 26 april Theatercafe De Buren in Boekelo, Enschede, 20:30 uur

zaterdag 28 april, Holtberg blues, Zuidwolde Drente, 20:30 uur

zondag 29 april, De Amer, Amen, 14:00 uur

https://www.dutchbluesfoundation.nl/nieuws/hans-theessink-in-dutch-blues-hall-of-fame

 

 

 

 

Comments zijn gesloten.