Voor wie Steve Dawson nog introductie behoeft: het is de producer en gitarist die het Black Hen-label stichtte en bezielt.

Dat betekende recent het produceren van en meespelen op albums als Matt Patershuk’ ‘Same as I have ever been’, Levi Cuss’ ‘Just below radio vol 1 & 2’ en Jim Byrnes’ ‘Long hot summer days’.

Daarnaast maakte hij sinds 2002 al zeven soloalbums en zijn achtste verschijnt op 15 juni a.s.: ‘Lucky hand’.

Net als het de spanning jammer genoeg niet vasthoudende ‘Rattlesnake cage’ uit 2014 wordt ‘Lucky hand’  een instrumentaal album, dat Dawson maakte in samenwerking met Jesse Zubot. Zubot schreef de arrangementen voor strijkers en blazers, terwijl hij ook viool speelde.

Ook deze keer wilde Dawson een natuurlijk geluid, dus namen hij en zijn muzikanten zijn tien nummers live op in de studio, zoals hij dat ook deed met de songs voor het recente album van Jim Byrnes.

Hoewel wij meer van songs houden dan van instrumentals, zijn er uiteraard uitzonderingen op deze regel. Onze tune, Little Feat’s ‘Lafayette railroad’, is daarvan een goed voorbeeld. Bovendien heeft Dawson niet alleen een hele verzameling National steelgitaren en slidegitaren, maar ook een emotionele toon, dus we zijn benieuwd naar Dawson’s gelukkige hand …..