Het Michigan History project heeft vroege live-opnamen teruggevonden van Neil Young, Joni Mitchell, Tim Buckley, Odetta, David Ackles and Dave Van Ronk.

Die werden in 968 gemaakt in Canterbury House in Ann Arbor op de campus van de University of Michigan.

Het zijn professionele opnamen voor de tijd van toen, direct van het soundboard gemaakt op tape.

Het Michigan History Project wist zes jaar geleden al van het bestaan van de opnamen, die in handen waren van een verzamelaar. Vervolgens verdwenen ze uit het zicht, maar een paar weken geleden kwam de organisatie ze weer op het spoor.

Nu gaat het Michigan History Project de opnamen digitaliseren en daarna de tapes veilig archiveren.

Doordat alle opnamen destijds zijn gemaakt met instemming van de artiesten, staat niets het uitbrengen ervan in de weg. De organisatie zoekt daarvoor dan ook een geïnteresseerd label.

Of de opnamen van Neil Young veel zullen toevoegen aan wat we al weten, is nog maar de vraag. Hij gaf destijds drie concerten, namelijk van 8 tot en met 10 november. Veel van de  opnamen van 9 en 10 november zijn al te horen ‘Sugar mountain – Live at Canturbury House 1968’. Over de opnamen van welke avonden het Michigan History beschikt, is ook onduidelijk.

Er traden toen trouwens nog veel meer artiesten op, maar van Frank Zappa and the Mothers of Invention, Buddy Guy, Sun Ra en Richie Havens zijn de opnamen nog niet teruggevonden.