Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

nieuw oud werk Tom Petty & the Heartbreakers

september 12th, 2018 at 11:38

Zelfs voordat de Tom Petty-box ‘Am American treasure’ in de winkel ligt, denken Heartbreakers-gitarist Mike Campbell en producer Ryan Ulyate al aan andere albums.

Zo wil Campbell een uitbrengen van live-opnamen van de twintig concerten die de groep in januari en februari 1997 gaf in de Fillmore in San Francisco.

Van de elke avond andere sets werden al wel zeven songs opgenomen op ‘Live anthology’, maar er is volgens Campbell nog een schat aan materiaal, want die concerten waren volgens hem een hoogtepunt van spontaniteit. Zo speelden zij ’s avonds songs die zij ’s middags hadden ingestudeerd, bijvoorbeeld van Grateful Dead, en speelden mensen als Bo Diddley, Roger McGuinn en John Lee Hooker mee.

Ook denken de twee na over een ‘Wildflowers’-box. Het album uit 1994 was oorspronkelijk bedoeld als een dubbelaar, zodat veel songs uiteindelijk ongebruikt bleven toen dat plan werd verlaten.

Weliswaar kwamen vier van die songs op de O.S.T. ‘She’s the one’ terug, maar  Petty zelf vond andere, onuitgebrachte versies van ‘Climb that hill’ en ‘Hung up and overdue’ veel beter.

Ook andere belangrijke albums uit de geschiedenis van de band zouden kunnen uitkomen in Deluxe-versies, dus met alternatieve versies, onuitgebrachte restjes en demo’s.

 

‘An American treasure’ komt uit op 28 september a.s.

Comments zijn gesloten.