Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

definitief Paul McCartney-interview?

september 12th, 2018 at 11:56

Rond het verschijnen van Paul McCartney’s ‘Egypt Station’ zijn veel vraaggesprekjes met de aimabele eminence grise van de popmuziek verschenen.

Wij lezen ze allemaal en sommige zelfs met plezier, maar in veel staat niets dat we ons acheraf herinneren: de publiciteitsmachine vraagt onophoudelijk brandstof en iedere muzikant levert die desgevraagd, ook grootheden als McCartney, want albums verkopen is in de tijden van de muziekstreamers al moeilijk genoeg.

Zijn lange interview met QG’s Chis Heath  komt dan ook als een verrassing, ook door het bij tijd en wijle bijzonder openhartige karakter ervan.

Hoewel McCartney een merkwaardige knieval doet voor een ander soort commercie door op een groot aantal foto’s kleding te dragen waarvan ook de merken en prijzen worden vermeld, vertelt hij bijvoorbeeld nog maar eens uitgebreid over de keer dat John Lennon, drie van diens niet bij name genoemde vrienden en McCartney gezamenlijk masturbeerden onder het roepen van namen als ‘Brigitte Bardot’. Hoewel hij dat eerder deed in zijn biografie, is dit de eerste keer dat dit toch op zijn minst bijzondere verhaal een ander publiek bereikt dan de lezer van Beatles-biografieën.

Ook doet hij uit de doeken of het waar was dat de andere Beatles toekeken toen George Harrison voor het eerst met een meisje naar bed ging en wat die gebeurtenissen betekenden voor de groep als geheel.

Toch gaat het niet over seks alleen, want hij gaat uiteraard in op zijn vriendschap met John Lennon en waarom die roekelozer was dan hijzelf, zijn nog altijd innige band met Ringo Starr, maar ook zijn samenwerking met Kanye West komt ter sprake en vooral ook het laten voorbijgaan van diens aanbod McCartney’s album te produceren én  de kritiek van Blur’s Damon Albarn op hun samenwerking.

Daarnaast heeft McCartney het ok over het heden en was Chris Heath aanwezig bij repetities van McCartney en zijn band.

Het interview wordt bovendien gelardeerd met 46 soms uitvoerige weetjes over McCartney en de Beatles, zodat het een soort mini-encyclopedie wordt:

https://www.gq.com/story/the-untold-stories-of-paul-mccartney?mbid=social_twitter

Comments zijn gesloten.