Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

documentaire Bob Dylan’s ‘Rolling Thunder Revue’

januari 11th, 2019 at 10:59

Er komt een documentaire over Bob Dylan’s ‘Rolling Thunder Revue-tournee’ uit 1975, gemaakt door Martin Scorcese.

Tijdens die tournee maakten Joan Baez, T-Bone Burnett, Roger McGuinn, T Bone Burnett, Ramblin’ Jack Elliott, Allen Ginsberg en acteur Sam Shepard deel uit van Dylan’s gevolg, terwijl Joni Mitchell, Ringo Starr, Patti Smith, Bette Midler, Kinky Friedman, Dennis Hopper en Phil Ochs ook langskwamen.

Met veel van deze artiesten zouden door de jaren heen interviews gedaan zijn voor deze film en ook met Dylan zelf.

‘Rolling Thunder Revue: a Bob Dylan Story’ wordt geregisseerd door Martin Scorcese in opdracht van Netflix en wordt in een persbericht door de zender omschreven als ‘part documentary, part concert film, part fever dream’.

Wanneer de film moet uitkomen, is onduidelijk.

Scorcese heeft zijn sporen al verdiend met de eerdere Dylan-film ‘No direction home’ uit 2005, die de ontwikkeling schetste van de folkie Dylan in 1961 tot de rockheld die hij in 1966 was. Die werd bekroond met een Grammy:

https://variety.com/2019/music/news/bob-dylan-martin-scorsese-rolling-thunder-film-netflix-1203104499

Comments zijn gesloten.