Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Allen Toussaint-tribute in New Orleans voor goed doel

januari 11th, 2019 at 10:33

Wij zijn niet de enigen die Allen Toussaint nog bijna elke dag missen, nou ja, in ieder geval iedere week.

In zijn geboorteplaats New Orleans missen mensen hem welke dag, want de legendarische songschrijver, producer, pianist, zanger en arrangeur zorgde voor een zeldzaam groot en veelzijdig oeuvre dat behoort tot de volksmuziek van de City that care forgot.

Meer dan drie jaar na zijn dood op 10 november 2015 komt er een muzikaal eerbetoon aan Toussaint, waarvan de opbrengst bestemd is voor een liefdadigheidsorganisatie die in 1985 door Aaron Neville en hem werd opgericht.

Op zaterdag 12 januari treden toetsenisten Jon Cleary, Ivan Neville en David Torkanowsky, bassist George Porter Jr., bassist-gitarist Tony Hall en drummer Raymond Weber op ten behoeve van de New Orelans Artists Against Hunger and Homelessness in het new Orleans Jazz Museum. Aaron Neville staat dan weer niet in de lijst vermeld, terwijl hij toch ook vaak songs van Toussaint zong.

Dat optreden valt bijna samen met Toussaint’s geboortedatum van 14 januari.

De NOAAHH geeft geld aan andere organisaties die honger en dakloosheid bestrijden in New Orleans en omstreken:

http://noaahh.org

Comments zijn gesloten.