Steely Dan gaat in mei een serie concerten geven in Las Vegas en daarna in het najaar langdurig de eigen klassiekers afstoffen in New York, Boston en Philadelphia.

Vanaf 27 augustus spelen de vaste huurlingen van Donald Fagen achttien keer ‘Aja’, ‘The royal scam’, ‘The nightfly’ en ‘Gaucho’, maar ook concerten onder de dubieuze titels ‘Greatest hits’ en ‘Popular demand’.

De keuze voor ‘The nightfly’ is ook curieus. Niet alleen is het Fagen’s eerste soloalbum, maar bovendien is er op die hele plaat geen blazer te bekennen. Misschien was dat destijds zijn manier om zich los te maken van zijn uiterlijk symbiotische samenwerking met Walter Becker, maar wat doet de blazerssectie van de livebezetting van Steely Dan op zo’n avond?

Uiteraard hopen wij van harte op nieuwe arrangementen mét blazers, maar tot nu toe heeft Fagen altijd bladmuziek uitgedeeld en waren hooguit de solo’s anders….

Eind oktober is dan Boston aan de beurt is met vijf avonden afwisselend ‘Aja’, ‘The royal scam’, ‘The nightfly’ en ‘Gaucho’ en begin november in Philadelphia gaat het om vier avonden waarop ‘Aja’, ‘Gaucho’ en die vermaledijde ‘Greatest hits’ worden gespeeld:

https://steelydanofficial.com/#!/events?page=1