Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk 106.8FM

The Who: optreden in beladen Cincinatti

december 4th, 2019 at 9:36

Tijdens hun huidige Amerikaanse tournee gaan de veteranen van The Who voor het eerst in veertig jaar optreden in Cincinatti. Dat doen ze op 23 april 2020.

De aankondiging op 3 december is symbolisch, want aan het vorige optreden van de band op 3 december 1979 hebben Roger Daltrey en Pete Townsend geen goede herinneringen: vlak voor het optreden toen kwamen elf toeschouwers om en 26 andere raakten gewond.

Zij waren tragisch genoeg ook nog het slachtoffer van een misverstand: ze stonden met duizenden anderen buiten het stadion te wachten tot ze naar binnen mochten en hoorden het geluid van de band.

Dat The Who binnen nog aan het soundchecken was, wisten ze niet: iedereen dacht dat het optreden al begonnen was en er ontstond een enorm gedrang om naar binnen te komen. IN die chaos vielen de slachtoffers.

De band werd daarvan niet op de hoogte gesteld door de organisatoren. Die wilden het concert laten doorgaan: ze waren bang voor ongeregeldheden onder de achttienduizend toeschouwers als het op het laatste moment werd afgelast.

Overigens vindt het optreden niet op de zelfde locatie plaats, maar een ruime tien kilometer er vandaan.

 

Eerdere berichten over de Amerikaanse tournee van The Who en het nieuwe album ‘Who’ vind je in de categorie Nieuws.

Comments zijn gesloten.