Popfestival Lowlands heeft ruim 400 toegangskaartjes ongeldig verklaard.

Deze tickets zijn verhandeld op de zwarte markt en zijn daarom niet meer geldig voor het festival in Biddinghuizen, dat van 20 tot en met 22 augustus plaatsvindt.

Via de reguliere voorverkoopadressen gaan dinsdag vanaf 14.00 uur even zoveel vervangende kaarten in de verkoop.

Op www.ticketsenconcertkaarten.nl kan iedereen zien welke kaarten ongeldig zijn gemaakt.

Mensen die een illegaal kaartje in handen hebben, krijgen hun geld niet terug.

Concertorganisator Mojo probeert in een persbericht de illegale doorverkoop van deze tickets te bagatelliseren. Het bedrijf stelt dat doorverkopen onwaarschijnlijk is en suggereert dat er misschien helemaal NIET voor betaald is, maar dat de kaarten slechts illegaal gedrukt zijn en vervolgens gratis zijn uitgedeeld.

Tsja…… Bij Kippenvel thuis doen we bijvoorbeeld ook nog aan Sinterklaas, maar we geloven desondanks niet meer in die aan wildvreemde kinderen cadeaus uitdelende grijsaard. Hoe dat op 5 december bij Mojo gaat, weten we overigens niet.

Goed nieuws echter is dat het opsporen van illegaal verkregen kaartjes doorgaat tot aan het begin van het festival. Eventueel komen dus nogmaals nieuwe kaarten in de verkoop.

Dat zou goed nieuws zijn voor veel potentiële bezoekers, aangezien de kaarten voor Lowlands 2010 in recordtijd waren uitverkocht.

Mojo bracht verleden jaar extra kaarten in de verkoop om zwarthandel tegen te gaan. Dat gebeurt dit jaar niet.