Lowlands-organisator Mojo bracht gisteren ruim 400 extra kaarten op de markt voor Lowlands.

Dit was het directe gevolg van het ongeldig maken van dezelfde hoeveelheid vermoedelijk vervalste kaarten, die zijn verkocht op de zwarte markt en daarom ongeldig zijn gemaakt.

Die nieuwe kaarten waren binnen enkele minuten uitverkocht en Mojo sprak vervolgens ook in recordtijd het gerucht tegen dat het bedrijf dubbel zou verdienen aan deze kaarten. Mojo deelde mee dat er veel kosten zitten aan het opsporen van kaarten uit de zwarte handel, zoals het inschakelen van extra mensen en server-capaciteit.

Op zich is het al onbegrijpelijk dat iemand zo’n verhaal de wereld in helpt, maar ook de verklaring scoort hoog op de lijst van onzinnig gedrag.

Verwacht iemand dan echt dat Mojo kaartjes weggeeft, omdat een ander als klassiek kapitalist profiteert van de schaarste?

Mojo had het gerucht beter onweersproken kunnen laten, maar reageerde eerder al in dezelfde merkwaardige trant, toen het stelde dat de verhandel kaarten vermoedelijk niet waren verkocht, maar slechts waren vervalst en vervolgens weggegeven.

Op die manier roept de concertorganisator meer vragen op dan het beantwoordt………..