De Rolling Stones hebben hun eigen munt gekregen ter gelegenheid van hun zestigjarig bestaan.

Het wordt een munt van vijf pond met daarop aan de ene kant het silhouet van de band tijdens een optreden met daarbij hun naam in de opmaak van rond 1973, die en op de andere kant de beeltenis van de recent overleden koningin Elizabeth II.

Niet alleen is dat silhouet bijna vijftig jaar oud en stamt het dus uit de tijd dat de Stones er muzikaal toe deden, ook is Bill Wyman al niet of nauwelijks te zien: een fraai staaltje geschiedvervalsing.

De door de Royal Mint uit te geven munt is overigens de vijfde in een serie met muzikale groten Queen, Elton John, David Bowie en The Who gingen de Stones voor.

De groep gaf een verklaring uit waarin staat: ‘We are delighted to be honoured by way of an official UK coin. Even more significant that the release coincides with our 60th anniversary.’ , maar binnenskamers zal het feit dat ze pas de vijfde in rij zijn, bijna zeker tot gemor leiden bij Mick Jagger:

https://www.royalmint.com/shop/limited-editions/music-legends/the-rolling-stones/?utm_term=&utm_campaign=COM+-+Rolling+Stones+PMax&utm_source=adwords&utm_medium=ppc&hsa_acc=9288023692&hsa_cam=19083500054&hsa_grp=&hsa_ad=&hsa_src=x&hsa_tgt=&hsa_kw=&hsa_mt=&hsa_net=adwords&hsa_ver=3&gclid=CjwKCAiAp7GcBhA0EiwA9U0mtn6KG7K8jl_7nmB-Qe0Fkr49br7ndXz7T2uVG-TutueecJlEtuCu1hoCC9oQAvD_BwE

Eerdere berichten over de Rolling Stones vind je in de categorie Nieuws.