Net als verleden jaar wil ABBA blijkbaar iets bijverdienen: de Zweedse veteranen hebben zich opnieuw gestort op de verkoop van kersttruien.

Om die te promoten hebben ze een filmpje online gezet waarin Björn Ulvaeus zoet aan het breien is. Net als in 2021 zit Sir Ian McKellen naast hem hetzelfde edele handwerk te verrichten en zijn aanwezigheid legt zeker gewicht in de schaal, want als je hem in gedachten voorziet van een lange witte baard en een grote hoed, doemt als vanzelf het beeld van Gandalf op uit Peter Jackson’s ‘Lord of the Rings’-trilogie.

Ze praten ten overvloede ook nog over de ABBA-poster die zichtbaar is op de achtergrond, waarop McKellen centraal is afgebeeld. Die poster heet ‘Voyage’ tot onderwerp, de virtuele voorstelling waarin ABBA’s muziek centraal staat, ooit de ‘core business’ van deze onderneming.

ABBA verkoopt trouwens behalve die truien ook nog gezellige kerstmutsen, kerstshawls, kerstballen en kerstkaarten.

Tijdens het filmpje is bovendien ook nog een kerstversie te horen van Chiquitita, zodat ik onmiddellijk moest uitrekenen hoeveel dagen nog duurt voordat die steeds langer durende kerstellende weer voorbij is:

Eerdere berichten over ABBA vind je in de categorie Nieuws.