Op 14 juni komt een niet eerder uitgebracht livealbum van Paul McCCartney and Wings uit.

“One Hand Clapping’ nam de groep op in augustus 1974 in de Abbey Road-studio’s, toen ook werd gefilmd voor een documentaire.

‘Band on the Run’ stond toen internationaal hoog in de albumlijsten en blijkbaar vond McCartney dat een goede gelegenheid een concert van de groep vast te leggen, zij het zonder publiek.

Dat gebeurde in een nieuwe bezetting, want Denny Seiwell en Henry McCullough waren vlak voor het opnemen van die klassieker in wording uit de band gestapt en drummer Geoff Britton en gitarist Jimmy McCullough waren toegetreden tot de groep, die verder alleen bestond uit Denny Laine en Paul en Linda McCartney.

Deze vijf hadden net een nieuwe single opgenomen in Nashville: ‘Junior’s Farm’.

In de studio kregen ze gezelschap van arrangeur Del Newman en saxofonist Howie Casey. Beiden zouden later ook met Wings op tournee gaan.

Regisseur van de documentaire was David Litchfield, maar ondanks dat hij vier dagen filmde, werd het resultaat nooit uitgebracht, noch als documentaire, noch als album.

Op het album staan onder meer versies van ‘Live and Let Die’, ‘Band on the Run’, ‘Jet’, ‘My Love’, ‘Hi, Hi, Hi’, ‘Junior’s Farm’, ‘Maybe I’m Amazed’, Beatles-klassiekers ‘The Long and Winding Road’ en ‘Lady Madonna’, de door Laine gezongen Moody Blues-hit ‘Go Now’ en een door McCartney solo op piano gespeelde versie van de Tin Pan Alley-klassieker ‘Baby Face’.

Van het album kwamen wel nummers terecht op de dvd ‘Band on the Run Archive Collection’ en andere delen van deze serie.

De tracklist van de LP-versie is:

LP 1 kant A


1. ‘One Hand Clapping’*
2. ‘Jet’*
3. ‘Soily’*
4. ‘C Moon’/Little WomanLove’*
5. ‘Maybe I’m Amazed’*
6. ‘My Love’*

LP 1 kant B


1. ‘Bluebird’*
2. ‘Let’s Love’*
3. ‘All of You’*
4. ‘I’ll Give You a Ring’*
5. ‘Band on the Run’*
6. ‘Live and Let Die’*
7. ‘Nineteen Hundred and Eighty Five’*
8. ‘Baby Face’*

LP 2 kant A


1. ‘Let Me Roll It’**
2. ‘Blue Moon of Kentucky’
3. ‘Power Cut’
4. ‘Love My Baby’
5. ‘Let It Be’
6. ‘The Long and Winding Road’/ ‘Lady Madonna’

LP 2 kant B


1. ‘Junior’s Farm’
2. ‘Sally G’
3. ‘Tomorrow’
4. ‘Go Now’
5. ‘Wild Life’
6. ‘Hi, Hi, Hi’

seven inch-single kant A


1. ‘Blackpool’
2. ‘Blackbird’
3. ‘Country Dreamer’**

seven inch-single kant B


1. ‘Twenty Flight Rock’
2. ‘Peggy Sue’
3. ‘I’m Gonna Love You Too’

*  eerder uitgekomen op de  ‘Band on the Run Archive Collection’-dvd in 2010
** eerder uitgeomen op diverse delen van de Archive Collection

De zes nummer van de seven inch-single zijn solo-opnamen van Mac Cartney die in de achtertuin van de Abbey Road-studio’ gemaakt zouden zijn: ‘Blackpool’ kwam niet eerder uit, terwijl ‘Country Dreamer’ een B-kantje van een single van wings was en ‘Twenty Flight Rock’ het Eddy Cochran-nummer dat McCartney in 1957 voor Lennon speelde bij hun muzikale kennismaking en ‘Peggy Sue’ en ‘I’m Gonna Love You Too’ nummers van Buddy Holly.

Eerdere berichten over Paul McCartney vind je in de categorieën nieuws, Dossier: Ook al dood…, concertrecensies en Dossier: politiek en popmuziek.