Na de succesvolle tv-serie ‘Daisy Jones & the Six’ over Fleetwood Mac op het Amerikaanse Amazon Prime is er nu een musical over de  groep die draait op Broadway.

In ‘Stereophonic’ is het heel duidelijk 1976 en zit een groep die op weg is naar de sterrenstatus in een studio in Sausalito in Californië.

Gedurende drie uur zitten de vijf leden van die band in vier bedrijven in de studio met twee jonge en onervaren technici die zich naar die positie hebben gebluft en al die tijd komt de naam van de band niet ter sprake in de teksten van schrijver David Adjmi. In die zin roept de voorstelling de herinnering van Basil Fawlty op: ‘Don’t mention the war!’

Adjmi verzon namelijk een Engelse drummer en een al even Britse, alcoholische bassist die getrouwd is met de Engelse zangeres-toetseniste. Zij is bevriend met de Amerikaanse zangeres die aritmisch met een tamboerijn zwaait en een Amerikaanse zanger-gitarist die zichzelf de leider vindt en de producer van hun volgende album wil zijn.

Bijzonder is dat Will Butler van Arcade Fire songs heeft geschreven die blijkbaar naadloos in die tijd passen, maar vooral dat de vijf acteurs zelf hun instrumenten bespelen:

https://stereophonicplay.com/

https://www.nytimes.com/2024/04/19/theater/stereophonic-review.html

Eerdere berichten over Fleetwood Mac en over Daisy Jones & the Six vind je in de categorie nieuws.

De recensie van het onverkrijgbaar geachte, maar desondanks te koop zijnde album Buckingham Nicks vind je in de categorie recensies singer-songwriter.