TROS Muziekcafé is een wekelijks programma om in de gaten te houden, want op zaterdag spelen op Radio 2 tussen 16:00 en 18:00 de meest uiteenlopende artiesten live.

Ook is het programma bij te wonen aan de Plantage Kerklaan 36 in Amsterdam (naast de hoofdingang van Artis).

Het veelzijdige karakter van het programma is tegelijk de zwakte én de kracht. De zoveelste zanger van het levenslied mag zijn clichés balken met geluidsband in hetzelfde uur dat een ingetogen singer-songwriter breekbare nummers zingt, zichzelf begeleidend op een akoestische gitaar, of dat een denderende band nog maar eens enthousiast de blues uitvindt.

Zaterdag 3 december is de programmering voor mensen die van Kippenvel houden echter buitengewoon interessant met een score van drie uit vier: de muzikale omnivoren van Cool Genius spelen er nummers van When The Day Is Done, hun nieuwe, tweede cd, Alex Roeka komt songs spelen van zijn weer prachtige, net uitgebrachte cd Zachtaardig Verstrooid en singer-songwriter Stevie Ann promoot er na drie zeer goede studio-cd’s haar nieuwe cd Live & Acoustic.

De studio is open voor publiek vanaf 15.30 uur. Er is geen toegang voor kinderen onder de 10 jaar in verband met de live uitzending van Muziekcafé.

Meer informatie over TROS Muziekcafé? www.trosradio.nl/index.php?id=muziekcafe

Twijfel je eraan of die twee uur welbesteed zijn? Recensies van Cool Genius’ debuut Maybe You Should Do That Too, van Alex Roeka’s vorige prachtplaat Beet Van Liefde en van Stevie Ann’s  tweede cd Closer To The Heart vind je elders op deze site.