De  Grote Prijs van Nederland viert dit jaar zijn 25-jarig jubileum. Ter gelegenheid daarvan lanceert de grootste en langstlopende competitie voor live-muziek van Nederland een speciale jubileumsite met winnaars, finalisten, foto’s, video’s en anekdotes.

Verder verschijnen een boek én een cd en vinden er optredens van oud-winnaars plaats tijdens de finales op zaterdag 11 december a.s. in Paradiso en de Melkweg te Amsterdam.

Alle winnaars en finalisten uit 25 jaar Grote Prijs zijn terug te vinden op www.25jaargroteprijs.nl : de eerste  winnares Neel, maar ook b.v. de Tröckener Kecks, Total Touch, Brainpower, Marike Jager, Lucky Fonz III en Roosbeef. Bij alle acts vind je beelden en verhalen.

Tijdens de jubileumfinales van de Grote Prijs 2010 op zaterdag 11 december in Paradiso en de Melkweg vinden gastoptredens plaats van oud-winnaars Lucky Fonz III, Jiggy Djé, Krause, Eefje, The Cosmic Carnival, Kleine Jay & Cartes e.a.

Het  volledige programma is te bekijken via www.groteprijsvan.nl/finales2010.

Speciaal voor het jubileum verschijnt er een vier nummers tellend album waarop oud-winnaars samenwerken. De tracklist is als volgt:

1. Kleine Jay & Cartes, M.O. & Brakko, Dret & Krulle – Kampioenen (Produced by RavenBros, verschijnt ook op de

mixtape Yo! NL Raps)
2. Eefje (ft. Robin Block & Florian Wolff) – Genoeg
3. Krause – No Guts, No Glory (Nobody Beats the Drum Remix)

4. The Cosmic Carnival – Stop It (As the morning calls, Pitto Remix)

Het album is gratis te downloaden via http://groteprijsvannederland.bandcamp.com

Bovendien worden de verhalen van de artiesten nog eens verteld in het jubileumboek. Daarbij staan de emoties centraal die zij tijdens hun deelname hadden: spanning, euforie en teleurstelling zijn immers al die 25 jaar constante factoren bij de Grote Prijs.

Het in samenwerking met partners FRET Magazine, Live XS, Musicmaker en State geschreven boek wordt uitgedeeld aan de bezoekers van de finales op 11 december.

Alle verdere info over de finales, muziek van de finalisten, stemmen voor de MCN Publieksprijs en kaartenverkoop vind je op www.groteprijsvan.nl