Singer-songwriter Signe Tollefsen maakte grote indruk met haar naamloze debuut-cd in 2008. Daarop zong deze Amerikaans-Nederlandse Tollefsen haar eigen songs zo emotioneel, dat haar emoties die van de luisteraar werden.

Dat gebeurde ook bij haar ontdekking, want toen een Amerikaanse toerist in Amsterdam een korte wandeling in het Vondelpark maakte hoorde hij daar alleen een gedeelte van de laatste song van de daar in de open lucht spelende Tollefsen.

De Amerikaan laat thuis aan een aantal vrienden en deskundigen uit de muziekwereld een opname van naar horen en hij besluit Tollefsen uit te nodigen op basis van hun oordeel. Ze mag een aantal songs opnemen op zijn kosten.

Sindsdien won ze in 2006 zowel de prijs voor beste muzikant als de publieksprijs bij de Grote Prijs van Nederland, kwam haar debuut uit op het Nederlandse Corazong en rondde ze onlangs de opnamen af voor de ep Baggage, die begin 2011 uitkomt.

Ook stond ze al in het voorprogramma van onder anderen Lou Rhodes (ex-Lamb), Alela Diane, Ane Brun, David Sylvian en voormalig Pavement-lid Stephen Malkmus, met wie ze in Duitsland en Italiƫ optrad.

Tollefsen toert ook regelmatig in Engeland, de Verenigde Staten en Canada, maar speelt op zondagmiddag 12 december in om 15:00 uur bij Acoustic Alley in Theater In de Steeg, Westeinde 165a, 2515GX Den Haag.

Een kaartje kost 12,50.

www.acousticalley.nl

Direct een kaartje kopen? http://www.haagsuitburo.nl/agenda/locatie/2003-L-001-0001077/theater-in-de-steeg