Op 8 december a.s. is het dertig jaar geleden dat John Lennon in New York werd doodgeschoten door Mark David Chapman. Daarom zendt Canvas op 7 december om 22:05 uur de documentaire uit The Day John Lennon Died van Bafta Award-winnaar Michael Waldman, gemaakt voor de Engelse ITV.

De film reconstrueert de dag dat Lennon werd vermoord in detail op basis van radio- en televisieverslagen. Ook zijn herinneringen verwerkt van mensen die Lennon persoonlijk kenden en hem die laatste dag ook nog ontmoetten. Ook Yoko Ono werd voor de documentaire geïnterviewd over de laatste uren met Lennon. Ook is Paul Goresh te zien en te horen, een fan die de beroemde foto maakte van Lennon en zijn latere moordenaar.

Verder zijn er ook vraaggesprekken met de radiopresentator die Lennon eerder die dag  interviewde, de muziekproducer met wie hij diezelfde dag zijn laatste opnamen maakte en de dokter die probeerde zijn leven te redden.

Onder de stoet beroemdheden die hun zegje mogen doen is ook de onuitstaanbare Liam Gallagher, die met zijn broer Noel de sound van the Beatles naadloos kopieerde onder de naam Oasis, de in de jaren zestig zeer beroemde Engelse zangeres Cilla Black en de destijds al even beroemde t.v.-persoonlijkheid David Frost.