Nog altijd worden veel concertkaartjes in Nederland doorverkocht via websites handelaren.ederlandse poppodia en theaterzalen ondervinden veel hinder van de doorverkoop van kaarten.

Concertorganisator Mojo schat dat het in 2009 ging om een percentage tussen de tien en twintig.

In 2010 werd op Noorderslag al de campagne Weet Waar Je Koopt gelanceerd, een initiatief van diverse poppodia en belangenorganisaties uit de entertainmentindustrie. De campagne heeft tot doel om het publiek te informeren over de enige echte prijs van tickets en de juiste verkooppunten.

Doorverkopers bieden vaak kaarten aan die ze nog helemaal niet hebben. Nadat de consument  zijn kaarten bestelt en de veel hogere prijs betaalt dan de originele, koopt de doorverkoper het aantal kaarten met behulp van de gegevens die zíjn klant geleverd heeft.

Consumenten die via internet zoeken met zoektermen als de artiestennaam plus ‘tickets’ komen nog altijd vaak op sites van doorverkopers terecht zonder dat zij daar erg in hebben.

Dat is nog altijd niet wettelijk verboden, al ligt een wetsvoorstel bij de Eerste Kamer.

Ook heeft de Consumentenautoriteit in september 2010 verschillende zgn. ‘secondary ticketers’ gewaarschuwd en hen gevraagd om opener te zijn over hun werkwijze. Bovendien heeft deze instantie in december ook boetes opgelegd en vier nieuwe bedrijven gewaarschuwd.

In februari 2011 gaan poppodia en belangenorganisaties opnieuw overleggen om een zo breed mogelijk draagvlak te creëren in de strijd tegen secondary ticketing.

Eerdere berichten over het doorverkopen van tickets en de campagne Weet Wat Je Koopt vind je in het Dossier Doorverkopen tickets.