Op woensdag 21 december vindt in poppodium 013 een avond plaats rond de Top 2000.

Tilburg debatStad en 013 organiseren een programma met live-muziek, interviews, clips en een quiz.

Als die avond iets bewijst, is dat wel dat de popmuziek wel heel erg breed is. Een wel heel bonte stoet artiesten treedt op in een zo mogelijk nog bonter programma: Gé Reinders, Thomas Waterreus (Boef en de Gelogeerde Aap), saxofonist Bertus Borgers (o.a. Herman Brood & The Wild Romance en Raymond van het Groenewoud), zanger Nol Havens en Eefje de Visser onder anderen.

Sommigen worden begeleid door een band van Tilburgse Rockacademie: Norman Kapoyos & the Swinging Mood Orchestra.

DJ Gert Gering zal nummers draaien uit de top 2000 en er zal volgens het persbericht ook ‘een speciaal gecomponeerd lied over de Top 2000 worden gespeeld en gezongen door John Tuerlings’. Wij houden ons hart vast…

Presentator Frank van Pamelen interviewt ook een aantal wetenschappers. Zij schreven mee aan het boek ‘De muziek zegt alles – De Top 2000 onder professoren’.

Tom ter Bogt is bijzonder hoogleraar popmuziek en jeugdcultuur aan de Universiteit van Utrecht, Ad Vingerhoets is hoogleraar Emoties en welbevinden en Tim Wildschut doet aan de universiteit van Southampton onderzoek naar de inhoud, oorzaken, en functies van nostalgie.

Ook Tom Goris werkt mee. Deze statisticus van de Universiteit van Utrecht en Fontys in Tilburg werkt al jaren mee aan de Top 2000. Hij zal een inkijkje geven in door hem geanalyseerde informatie. Zo geeft hij onder meer antwoord op de vraag wie er op welke plaat stemt.
Tenslotte bedachten Paul Geerts en Hans Rube van het Brabants Dagblad vragen die moeten worden beantwoord door teams van twee mensen met een onderling leeftijdsverschil van tenminste 15 jaar!

woensdag 21 december, 013 in Tilburg, 20;00 uur, tckets; 12.50 plus servicekosten.