We moeten nog wel erg veel geduld hebben, maar veerden toch op bij dit goede nieuws: Bonnie Raitt is bezig met een nieuw album.

Souls Alike dateert immers alweer uit 2005, maar was wel een meer dan uitstekende cd. Daarop ontbrak voor het eerste in lang het traditionele zwakke nummer. Hoewel la Raitt vaak voor haar zeer geschikte songs van relatief onbekende artiesten selecteert om te coveren, heeft ze tegelijk ook een blinde vlek voor minstens een erg zwak nummer.

Dat gold ook voor haar een na laatste, Silver Lining (2002), waar het fantasieloze Gnawin’ On It op stond, een duet met gitarist Roy Rogers.

Toch waren eigenlijk alle cd ’s die ze maakte na haar comeback in 1989 goed, al bevatten ze bijna allemaal dat traditioneel zwakke nummer.

Slipstream staat gepland voor april en bevat twee covers van songs van Bob Dylan. Ook staat er helaas blijkbaar een reggaesong op, een in de jaren zeventig onder Amerikaanse rootsacts al onuitroeibaar misverstand. Jackson Browne en Raitt zelf maakten zich daar al eens eerder schuldig aan.

Deze keer wordt het een cover van de onlangs overleden Gerry Rafferty: Right Down The Line. In een zwakke song lijkt daarmee meteen voorzien.

Goed nieuws is dan weer, dat Joe Henry een aantal nummers produceert. Die heeft de laatste jaren zijn talent om het beste te halen uit gevestigde namen afdoende bewezen  bij onder anderen Allen Toussaint en acteur/zanger-pianist Hugh Laurie.

www.rollingstone.com/music/news/bonnie-raitt-readies-first-album-in-seven-years-20120103

www.americansongwriter.com/2012/01/bonnie-raitt-covers-two-dylan-songs-on-new-album-slipstream

Recensies van Silver Lining en Souls Alike vind je in de categorie Recensies roots.