Eerder al was er nieuws over het wel of niet doorgaan van een reünie van The Small Faces in 2015 vanwege het vijftigjarig bestaan.

Dat nieuws bestond overigens vooral uit onenigheid tussen zanger Rod Steward en toetsenist Iain McLagan: Steward had gezegd dat de reünie in 2015 zou plaatsvinden, maar McLagan had hij daarover niet benaderd. De laatste had nu juist plannen in dat jaar The Faces weer eens nieuw leven in te blazen, de voorloper die dan ook al vijftig jaar bestaat. Dat wil hij samen met drummer Kenney Jones doen. Daarom lijkt 2016 hem een geschikter jaar.

Dat de twee hun minivete ook nog via de pers uitvochten, maakten het helemaal een weinig verheffend schouwspel.

Toch is er ook minder somber stemmend nieuws: op 27 januari 2014 komt van The Small Faces Here come the nice — The Immediate years 1967-1969 uit in een limited edition van drieduizend stuks.

Op vier cd’s staan maar liefst 75 nummers, waarvan vele niet eerder uitkwamen. Ook zit er een boek bij van 72 pagina’s met liner notes over elk nummer en commentaar van grootheden als David Bowie, Pete Townsend en Robert Plant: http://www.youtube.com/watch?v=ltoYUD1IFJ0

http://charly.co.uk/albums/here-come-the-nice-the-immediate-years-1967-1969

Van McLagan staat ook een eigen cd gepland voor volgend jaar. United States moet in de lente van 2014 uitkomen en hij gaat dat album ook live achterna met zijn Bump Band.

Bovendien schrijft McLagan ook twee boeken: zijn memoires en een roman die voorlopig Fade to black heet.

Eerdere berichten over The (Small) Faces vind je in de categorie Nieuws.