De dag na de laatste dag van het Engelse festival Glastonbury begint alweer de organisatie van de editie van het jaar erna.

Dat is op zich niet verwonderlijk, maar dat Michael Eavis daar nog elke dag mee bezig is, is dat mischien wel. Mr. Glastonbury is tenslotte inmiddels 78 jaar oud.

In een interview met The Guardian heeft Eavis ook al nieuws over de jaargangen 2014 en 2015: volgens jaar zal Fleetwood Mac er zeker níet optreden, maar hij hoopt de band vast te leggen voor 2015.

Wie er volgend jaar bij had willen zijn, is trouwens al te laat. Die kaartjes gingen in de verkoop op 6 oktober j.l. en in een uur en 27 minuten gingen 120.000 kaartjes van de hand.

Dat was een nieuw record, want vorig jaar duurde de verkoop nog een uur en veertig minuten.

In totaal registreerden zich een miljoen mensen voor de kaartjes van 2014….

Misschien hopen die allemaal op Dolly Parton. Het gerucht houdt maar aan, dat zij er volgend jaar wel bij zal zijn en zo dan de hoofdact zijn op de laatste avond.

Of dat waar is, weet nog (bijna) niemand, maar Parton treedt ze op 27 juni op in de Londense O2 Arena en op 2 juli staat ze in de Nottingham Arena, maar daartussen is ze nog vrij…

Dat gerucht komt niet bij Eavis vandaan, maar hij vertelt wel, hoe hij de Rolling Stones overhaalde te komen spelen:http://www.theguardian.com/music/2013/dec/26/newsmaker-2013-michael-eavis-glastonbury-founder-rolling-stonesck