Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

De Rode Draad van Kippenvel 339 van 31 december: vuur en zwavel

december 31st, 2013 at 15:40

Met De Rode Draad van vanavond sluiten we onbedoeld helemaal aan bij een van de belangrijkste oudejaarstradities die Nederland kent: het veroorzaken van zoveel mogelijk geluidsoverlast, stank en knallen.

Dat kunnen Louise Taylor, the Neville Brothers en Trombone Shorty echter onmogelijk in gedachten gehad hebben toen zij een song Fire and brimstone noemden, want die titel verwijst direct naar de steden Sodom en Gomorra, die vernietigd werden door vuur en zwavel als straf voor begane zonden van de inwoners.

Alleen Lot en zijn gezin werden gered, maar Lots vrouw moest alsnog de prijs betalen voor het feit dat zij toch omkeek, ondanks een verbod daartoe van de engelen die hun redden: zij veranderde in een zoutpilaar…

Comments zijn gesloten.