Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Interview producer Bruce Springsteen’s High hopes

januari 1st, 2014 at 10:54

Ron Aniello was de producer van dienst op Bruce Springsteen’s High hopes.

Hoewel dat album op 28 december per ongeluk (?) al even een dagje op iTunes te koop was, moeten de meeste fans toch echt wachten tot 14 januari. Dan komt High Hopes immers wel regulier uit.

Voor Aniello was het de tweede keer dat hij met Springsteen werkte, want hij produceerde ook voorganger Wrecking ball.

De trouw die Springsteen vaak betoont aan zowel muzikanten als producers, is dit in ieder geval een teken dat Aniello hem echt bevalt. Toch kenden de twee elkaar al langer, want Aniello was al in 2007 samen met Steve Jordan producer van Patti Scialfa’s Play it as it lays, Mrs. Springsteen’s verrassend indrukwekkende derde soloalbum.

In de aanloop naar die release liet Aniello zich zeer uitgebreid interviewen voor de website van Rolling Stone, opdat ook niet-abonnees er weet van hebben.

Hij gaat uitgebreid in op het deze keer ingewikkelde opnameproces. Springsteen was namelijk op tournee door Europa en Australië, zodat Aniello in zijn afwezigheid aan de gang moest met demo’s, terwijl ook vaak instrumenten werden opgenomen terwijl Spingsteen afwezig was.

Aniello is uiteraard heel positief over de samenwerking, maar toch doet hij interessante

uitspraken, bijvoorbeeld over de aandacht die Springsteen besteedt aan het selecteren van songs die bij elkaar passen en zo een album tot een geheel maken. Ook over hoe de uiteindelijke volgorde van de songs op het album tot stand komt, geeft de producer allerlei details waaruit Springsteens aandacht voor details blijkt:http://www.rollingstone.com/music/news/bruce-springsteen-producer-breaks-down-high-hopes-exclusive-20131230

Dit zijn de songs die het selectieproces hebben overleefd:

High Hopes

Harry’s place

American skin (41 shots)

Just like fire would

Down in the hole

Heaven’s wall

Frankie fell in love

This is your word

Hunter of invisible game

The ghost of Tom Joad

The wall

Dream baby dream

Comments zijn gesloten.