Bon Jovi heeft in de relatieve schaduw waarin de mannen opereren een topjaar achter de rug. De enige keren dat ze in het nieuws kwamen, was tenslotte als het het tijdelijke of definitieve afscheid van Richie Sambora betrof.

Niet alleen leverde hun live-optredens in 2013 het hoogste bedrag aan dollars op van alle toerende popartiesten, het was ook een record voor de band zelf.

De omzet die Bon Jovi maakte was 259, 5 miljoen dollar (188,5 miljoen euro). Daarmee eindigen ze op nummer een van de jaarlijkse Pollstar top twintig.

Beyonce eindigde op de tweede plaats met 188,6 miljoen dollar (137 miljoen euro).

Ook Pink, Justin Bieber en Bruce Springsteen staan in de top vijf, terwijl Taylor Swift, Elton John, Rihanna, Depeche Mode, One Direction, the Rolling Stones, Paul McCartney, Fleetwood Mac ook in die top twintig staan.

Tot onze verbazing staat Cirque du Soleil er trouwens met twee verschillende voorstellingen in…..

Over records gesproken…. De concertbusiness als geheel had ook een goed jaar: in totaal werd voor 2,46 miljard dollar (1,79 miljard euro) aan kaartjes verkocht. Dat was in 2012 nog maar 1,96 miljard (1,42 miljard euro)….http://www.pollstar.com/news_article.aspx?ID=808820