De vrouw van John Lennon’s moordenaar Mark Chapman heeft tijdens een verhoor verteld, dat haar man haar had opgebiecht dat hij John Lennon had willen vermoorden om bekend te worden. Dat deed hij twee maanden voordat hij de aanslag pleegde.

Gloria Hiroko Chapman deed dat in een zitting van de commissie die bepaalt over Cajpman nu wél voor gratie in aanmerking komt. Negen eerdere verzoek wees de commissie af.

Ook vertelde ze, dat hij daarvoor van Hawaii naar New York was gereisd, maar van zijn plan had afgezien uit liefde voor haar. Verder zei hij haar, dat hij zijn pistool had weggegooid.

Toen hij twee maanden later opnieuw naar New York ging, had ze geen argwaan, al zei hij te gaan om een betere echtgenoot en vader te worden en zijn leven te overdenken. Hij wilde dat ze die korte tijd alleen over had voor een lang en gelukkig huwelijk met hem.

Dat hij Lennon had doodgeschoten, kwam ze te weten doordat de tv het nieuws meldde.

De rest van het artikel beschrijft hoe de twee elkaar leerden kennen, maar leest vooral als een lange, bizarre aankondiging van iets wat zou eindigen in de moord op Lennon:

www.mirror.co.uk/news/us-news/john-lennons-killer-mark-chapman-13029152