Een gitaar die George Harrison gebruikt heeft, wordt binnenkort geveild.

Harrison gebruikte de Australische Maton Mastersound MS-500 alleen in de lente en de zomer van 1963, toen zijn Gretch Country Gentleman werd gerepareerd. Harrison’s gitaar werd nog op de dag van de reparatie aan hem geretourneerd, maar toch gebruikte hij de Maton Mastersound MS-500 nog tot half augustus voordat hij hem terugbracht: zo speelde hij erop tijdens het laatste optreden dat de Beatles gaven in de Liverpoolse Cavern Club.

Daarna ruilde Roy Barber de gitaar voor die van hem. Hij was gitarist in Dave Berry And The Cruisers, die een grote hit hadden met ‘The crying game’.

Na Barber’s dood is de gitaar al te zien geweest in The Beatles Story museum in Liverpool en in 2015 werd hij in New York al eens verkocht voor een bedrag rond de 420.000 euro.

Wie de verwachte 450.000 euro er toch niet voor over heeft, kan ook bieden op een voor Harrison gemaakte RayBan-zonnebril die hij droeg in de jaren zeventig en tachtig. Die zou nog altijd meer dan 3400 euro moeten opleveren, maar dat is dan nog altijd een koopje….

https://www.bbc.co.uk/news/uk-england-merseyside-45044441
https://guitar-auctions.co.uk/portfolio-post/31319/