Graham Nash heeft een nieuwe video laten maken van zijn klassieker ‘Teach your children’.

Daarin legt hij een duidelijke link tussen de protesten van 1968 en die van dit jaar in de VS.

De eerste helft van de getekende videoclip bestaat uit beelden die historische gebeurtenissen uit de jaren zestig in beeld brengen, zoals de speechende Martin Luther  King, het neerschieten van prtesterende studenten op Kent State University, de zwarte atleten die de Balck Power-groet brachten tijdens de medaille-uitreiking van de olympische Spelen in 1968, protestmarsen van de burgerrechtenbeweging en anti-oorlogsdemonstraties.

De tweede helft is in kleur en laat een knielende American footballspeler Colin Kaepernick zien, de speechende Emma Gonzalez, de overlevende student van het schietincident op Parkland High School tijdens de Black Lives Matter-demonstatie, een demonstratie tegen het scheiden van illegale immigranten van hun kinderen en van de Women’s March in Washinton D.C. én de onvermijdelijke president Trump.

In een interview in ‘The Atlantic’ legt Nash uit dat die nieuwe versie van ‘Teach your children’ illustreert dat het van belang is dat we onze kinderen het goede leren, maar ook dat we ook van onze kinderen moeten leren:

www.theatlantic.com/politics/archive/2018/08/graham-nash-march-for-our-lives-black-lives-matter/566639