Het kindertehuis Strawberry Fields en de omliggende gronden in Liverpool zijn al gesloten sinds 2005, maar nu zijn werkzaamheden gestart om van het een voor het publiek toegankelijke attractie te maken.

Als symbolisch begin begroef Julia Baird, John Lennon’s zus, een tijdcapsule in de aanwezigheid van onder anderen Judy Martin, de weduwe van Beatles-producer George Martin.

Er zal een expositie komen over het tehuis, hoe en waarom de song ‘Strawberry Fields forever’ door John Lennon is geschreven en ook zullen bezoekers over het terrein kunnen dwalen, net zoals Lennon dat zelf als kind deed.

De werkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van het Leger des Heils, dat ook destijds de eigenaar ervan was. Behalve een attractie gaat het Leger de Heils het terrein ook inrichten als een scholings- en stagelocatie voor jongeren met leerproblemen.

Voor al die aanpassingen komt het Leger de Heils nog wel een miljoen pond te kort en donaties zijn dan ook welkom:

http://strawberryfieldliverpool.com/

Bezoekers zullen waarschijnlijk niet over de muur hoeven klauteren om het terrein stiekem te betreden, zoals Lennon deed. Ook kunnen we ons niet voorstellen dat ze dan kunnen spelen met de kinderen die er inmiddels niet meer wonen, maar misschien gaat de band van het Leger des Heils er wel weer spelen, zodat bezoekers er net als Lennon stiekem naar kunnen luisteren.

Het Leger des Heils zou het Leger des Heils niet zijn, also ok niet voor de geest gezorgd zou worden. In het persbericht is daardoor ook de volgende onvergetelijke zin opgenomen: “It is our firm intention that Strawberry Field will also be a place for spiritual reflection with an opportunity to explore the grounds and create new memories for each and every person who comes to visit.”