Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

debuut Glenn Frey en JD Souther opnieuw uit

augustus 8th, 2018 at 12:39

Voordat Glenn Frey wereldberoemd werd en zijn vriend J.D. Souther ervoor koos dat niet te worden door in de eerste plaats songschijver te zijn en pas als gevolg daarvan muzikant, maakten zij in 1969 het album ‘Longbranch/Pennywhistle’.

Dat album zat vreemd genoeg al in de box met solowerk van Glenn Frey ‘Above the clouds; the collection’, die eerder dit jaar uitkwam, maar komt op 28 september voor het eerst uit op cd en opnieuw op vinyl.

Daarvoor werden de opnamen geremasterd en geremixt door Elliot Scheiner (Eagles, Steely Dan, Toto) in samenwerking met Souther.

Het album werd destijds geproduceerd door Tom Thacker en in de songs zijn  grote namen te horen als gitarist James Burton, slidegitarist Ry Cooder, pedal-steelgitarist Buddy Emmons, pianist Larry Knechtel, drummer Jim Gordon, bassist Joe Osborn en fiddelaar Doug Kershaw.

De songlijst:

1.   Jubilee Anne

2.   Run boy run

3.   Rebecca

4.   Lucky love

5.   Kite woman

6.   Bring back funky women

7.   Star-spangled bus

8.   Mister, mister

9.   Don’t talk now

10. Never have enough

 

Glenn Frey, JD Souther ‘Longbranch/Pennywhistle’ Collaboration Set For Reissue

Comments zijn gesloten.