Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Citigroup stelt: muzikanten ontvangen verbazend weinig van de totale muziekomzet.

augustus 8th, 2018 at 11:59

Een rapport van de Amerikaanse Citigroup toont aan, dat muzikanten verbazend weinig ontvangen van de omzet van de muziekindustrie: zij krijgen maar twaalf procent.

 

Het rapport ‘Putting the band back together’ toont aan dat in de VS door consumenten jaarlijks meer dan twintig miljard dollar wordt uitgegeven aan muziek en dat de totale omzet van de muziekindustrie meer dan 43 miljard dollar is, maar dat muzikanten daarvan maar vijf miljard ontvangen.

Dat komt volgens het rapport doordat consumenten muiek eerder ‘huren’ dan dat ze die kopen.

Het rapport stelt ook, dat de muziekindustrie verouderd is en zich niet heeft aangepast aan streaming. Door alle schakels tussen muzikant en consument lekt zo een heel groot gedeelte van de opbrengst van muziek weg.

Doordat muzikanten de muziekindustrie buitensluiten en zelf muziek uitbrengen zonder hun tussenkomst en door veel meer te toeren dan voor het digitale tijdperk is het percentage dat muzikanten ontvangen trouwens al toegenomen van zeven procent in 2000 tot die nog altijd magere twaalf procent nu, maar om hun aandeel structureel te verhogen, zouden veel tussenliggende schakels moeten verdwijnen.

Citigroup verwacht dat de muziekstreamers van deze wereld langzaamaan zullen veranderen in muzieklabels en dat concertpromotors met muziekstreamers zullen fuseren:

https://ir.citi.com/QnhL09FARMDbvMhnCWFtjkqYOlPmgXqWS5Wrjts%2B6usU7suR9o7uUEFwZNjmUfyrAn10iZxCkYc%3D

Comments zijn gesloten.