Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Ilse DeLange bereidt ‘Ilse DeLange’ voor.

augustus 9th, 2018 at 11:09

Op 31 augustus komt Ilse DeLanges nieuwe, naamloze album uit.

Via de sociale media en haar nieuwsbrief stoomt zij haar fans klaar voor die release, die in verschillende versies gaat uitkomen.

Het Limited edition-album bevat naast de elf songs nog drie akoestische versies van ‘OK’, ‘Runaway’ en ‘Violet & blue’.

Uiteraard komt het album ook op lp uit, waarbij als extraatje het afdrukken van de songteksten wordt genoemd, een onzes inziens vrij normale zaak als teksten ertoe doen.

Verder verschijnt het album als stream en download. Tenslotte verschijnt het album eenmalig in combinatie met een magazine. Op de standaard-cd staan de elf songs, maar in het magazine staan ‘allerlei leuke verhalen, zoals een interview door Paul de Leeuw, mijn favoriete plekjes in Nashville en de kans om mijn gitaar te winnen.’

Nu heeft DeLange een grote en trouwe schare fans, maar de vraag rijst voor wie de modieuze en dus morgen alweer achterhaalde muziek nu eigenlijk bedoeld is die te horen valt op haar eerste twee singles van die nieuwe plaat.

Haar enthousiaste glimlach tijdens een optreden in ‘De Wereld Draait Door’ is bijna pijnlijk om aan te zien bij het horen van de dreutelende synthipop van ‘OK’, terwijl ‘Lay you arms down’ daar helaas nog voor onderdoet door het muzikaal rampzalige refrein:

www.youtube.com/watch?v=FwF6n_QXNrY

www.youtube.com/watch?v=I6CBLuSFZBU

Die nummers zijn wel een heel eind verwijderd van de country en doen het ergste vrezen voor haar nieuwe album.

Wij hebben al jaren een enorme bewondering voor DeLanges vakmanschap en haar oprecht lijkend optimisme, maar zien haar ook muzikaal zwalken om in de mode en de aandacht te blijven.

Van rootsmuziek kun je in Nederland niet leven, dat weten wij ook wel, maar toch hebben we enorme heimwee naar de muziek van ‘Livin’ on love’, waarop zij stilistisch aansloot bij Bonnie Raitt. Symbolisch genoeg is dat het enige album dat niet via haar webshop te koop is.

Ook naar de sfeer van ‘Live at home’, de tweede cd van ‘Live in Amsterdam’, met daarop vier akoestische songs, verlangen wij nog weleens terug.

Dat zij zelf ook nog altijd op twee gedachten hinkt, blijkt wel uit de liveversie van ‘You are the reason’ met Calum Scott bij ‘Evers staat op’:

www.youtube.com/watch?v=mFlhbZg-MUk

 

De tracklist:

 

1.   OK
2.   Heartbeat
3.   Runaway
4.   Lay your weapons down
5.   Right with you
6.   Half the love
7.   Around again
8.   Sun & shadow
9.   Still
10. Violet & blue
11. You are the reason (duet met Calum Scott)

Comments zijn gesloten.