Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Warner Music Group: verkoop rest aandelen Spotify

augustus 10th, 2018 at 10:29

Warner Music Group heeft bekend gemaakt, dat het alle aandelen heeft verkocht die het nog bezat van Spotify.

De verkoop ervan bracht een slordige 504 miljoen dollar (435 miljoen euro) op.

Daarvan wordt een kwart uitgekeerd aan de bij Warner onder contract staande artiesten die op Spotify te vinden zijn. Die ontvangen samen 126 miljoen dollar (110 miljoen euro) vanwege een contractuele verplichting daartoe die Warner is aangegeaan.

De verkoop komt snel nadat Warner 75 procent van zijn aandelen Spotify verkocht: dat was in mei van dit jaar. Die verkoop leverde toen 400 miljoen dollar ( zo’n 350 miljoen euro) op.

Warner heeft daarmee dus volop geprofiteerd van de koersstijging van Spotify, maar heeft er schijnbaar geen vertrouwen in dat die koers nog hoger wordt of dat Spotify binnen afzienbare tijd winstgevend wordt.

Warner Music Group-CEO Steve Cooper zei bij die vorige verkoop, dat die niet het gevolg was van een gebrek aan vertrouwen in Spotify’s toekomst. Hij noemde Warners niet een bedrijf dat langdurig eigenaar wilde zijn van aandelen in andere bedrijven, maar een muziekfirma. Hij voegde eraan toe erg optimistisch te zijn over de groei van betaalde streamingabonnementen en zei te verwachten dat Spotify daar een belangrijke rol in zou blijven spelen.

Zo’n persbericht is echter vaak omineus, doordat daarin vragen worden beantwoord die nog helemaal niet zijn gesteld. Zo roept Cooper’s verklaring van destijds nu eerder vragen op dat dat die erin werden beantwoord…..

Comments zijn gesloten.