Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Kara Grainger stelt zich voor.

augustus 9th, 2018 at 13:05

Hoewel zangeres en slidegitariste Kara Grainger al vanaf 2008 albums maakt, leidden haar debuut ‘Grand and green river’ en opvolgers ‘LA blues’ en ‘Shiver and sigh’ niet tot een doorbraak, al hield ze er wel optredens aan over in bijvoorbeeld Indonesië en Japan.

Daarvan zal de naar de VS verhuisde, geboren Australische toch niet van gedroomd hebben, toen zij de rootsy, vaak zelf geschreven songs van haar eerste album opnam.

Zij sluit muzikaal aan bij een stijlicoon als Bonnie Raitt, maar moest haar nieuwe, eind juni uitgekomen album  ‘Living with your ghost’ uitbrengen op een door haar opgericht label.

Het tekent zowel de malaise in de platenindustrie dat geen label meer interesse in haar toonde als Graingers vastbeslotenheid door te gaan.

Misschien is de combinatie van blues, americana en singer-songwriter met een zangerige slide ook moeilijk te vermarkten, zoals het in dat gruwelijke marketingjargon heet.

Bij Kippenvel draaien we al sinds die eerste songs van haar, maar ze is nog altijd een grote onbekende in Nederland.

In deze twee op zijn zachtst gezegd vriendelijke gevoerde interviews krijgt Grainger alle gelegenheid zichzelf voor te stellen, want de eerste vooral Amerikaanse recensies van ‘Living with your ghost’ zijn juichend:

Get To Know the Funky Soul Folk of Kara Grainger

www.americanbluesscene.com/kara-grainger-is-enjoying-her-journey-and-her-music/

 

Comments zijn gesloten.