Vivendi wil de helft van zijn aandelen in de Universal Music Group verkopen.

Daarvoor gaat Vivendi op zoek naar ‘strategische partners’  met wie het dan in de herfst hoopt te kunnen onderhandelen. Daarbij wil het Franse mediaconglomeraat haast maken, want het wil de transactie binnen anderhalf jaar afronden.

Dat is wel een heel andere beslissing dan in 2013, toen een Japans telecommunicatie- en internetbedrijf maar liefst 8,5 miljard voor Universal wilde betalen.

In het licht van dit nieuwe voornemen maakte Vivendi ook bekend, dat Universals eerder aangekondigde beursgang van de baan is. Die zou ‘te complex’ zijn.

Dit alles werd bekend gemaakt in de het verslag over cijfers over het eerste half jaar.

Daaruit blijkt ook, dat Vivendi een omzet in die periode een omzet maakte van 6,46 miljard euro, een stijging van 18,3 procent  vergeleken met het eerste half jaar van 2017.

De Universal Music Group draagt daarin in belangrijke mate bij: die zorgde in zes maanden tijd voor een omzet van 2,63 miljard euro. Ook daar was een stijgende lijn, want vergeleken met de eerste helft van 2017 is dat een toename van 6,8 procent.

Toch lijkt het onwaarschijnlijk dat de opbrengst deze keer procentueel zelfs maar in de buurt zal komen van wat het Japanse Softbank in 2013 bood.

Dat de omzetstijging van moedermaatschappij Vivendi zoveel hoger uitviel, komt overigens ook door de verkoop van aandelen Ubisoft aan de oorspronkelijke eigenaren. Vivendi verkocht 27 procent van de in bezit zijnde aandelen.

 

Eerdere berichten over Vivendi en de Universal Music Group vind je in de categorie Dossier Crisis in de platenbranche.